На почивка в Банско

ски в Банско

Банско се счита за един от най-модерните ски курорти в цяла Европа. В последно време инвестициите скачат неимоверно- около няколко милиона Евро. Курортното селище -Банско се слави и с най-добрата снежна покривка в България. Там сезонът е изключително дълъг (от началото на декември, чак до средата на май). Всяка година в района на Банско се строят все повече нови хотели и се инвестира в зимни съоръжения.

Климатът там е планински-подходящ за прохладни разходки през лятото и за практикуване на зимни спортове през зимата. За все повече български и чуждестранни туристи искат да посетят Банско.

Градът се намира под най-високата и красива част на Пирин, в близост до река „Глазне“ (приток на река Места). Курортното селище е много лесно достъпно. Намира се само на около два часа път от столицата София. Банско разполага с уникални условия за зимни спортове. Наистина има какво да видите там . Уникалната архитектура на града ще ви завладее още от първите метри. На всеки ъгъл ще виждате уникални къщи, които напомнят за великата българска история.

Градчето е известно с най-големия брой механи. Там можете да се докоснете до магията на българската кухня и да се забавлявате много, защото в почти всяка една механа ежедневно се организират интересни шоу програми
Общата дължина на маркираните писти е около 70 километра. Те се намират близо над града, на северните склонове на Пирин и са лесно достъпни, около 25 минути с новия кабинковия лифт, който започва от Банско.

Всички писти са оборудвани с модерни оръдия за изкуствен сняг, за да може да се поддържа снежната покривка, ако се наложи. В близост до пистите има медицински екипи, които са насреща винаги когато ви потрябват. Хубавото на Банско ски център е, че има писти подходящи, както за начинаещи, така и за професионални скиори.

Всички хотели в Банско се опитват да поемат огромния наплив от туристи. Понякога в разгара на сезона е много трудно да се намерят свободни стаи или апартаменти.
Със сигурност няма да съжалявате ако решите да прекарате зимната си отпуска сред уюта на планината. За гостите на всички хотели Банско предлага страхотни условия за забавление , спорт и почивка.
Една почивка в Банско ще ви помогне да се отпуснете и да забравите за ангажиментите и сивото си ежедневие.