Да се гмурнеш във въздуха: Ето защо скоковете с бънджи привличат толкова фенове на екстремните изживявания

бънджи скокове

За привържениците на силните емоции този вид атракция вече се явява като задължителна в списъка със забавления

Щом 3-годишен вече се е „гмуркал“ във въздуха в компанията на баща си, а над 70-годишна жена също е фен на скоковете с бънджи, значи няма нищо какво да ви спре, ако сте решили да опитате и все се колебаете.

Онези, за които екстремните емоции не са вкуса, темата не им се струва толкова съществена, но за всички останали – това забавление е задължително в списъка с плановете за новата 2023 година.

Никога не е късно да се хвърлите отвисоко с въже за първи път, а може би и да повторите или потретите изживяването. Гарантирано е, че ще се заредите с нова енергия и ще почувствате силен прилив на адреналин.

Смята се, че бънджито, като спорт, е най-близко до алпинизма – не само заради оборудването, но и във връзка с прецизното изчисляване на падане надолу, възможни планове при неочаквани ситуации.

За човешката природа едно от най-върховните удоволствия е да преодолява възможностите и страховете си. Ето така действа и скокът с бънджи. Той има уникалната способност да прочиства душата и да прогонва негативните мисли, убеждават инструктори. Това го прави незаменимо като подарък в натовареното ежедневие, изпълнено със стрес и множество отговорности.

Да откриеш начин да разпуснеш пълноценно, става все по-трудно. За съвременните хора, свикнали да притежават какво ли не, вкусили различни ястия, да заложат на нематериалните изненади е отличен ход да усетят радостта от живота.

Когато се готвите да впуснете в приключението и вече сте на ръба на моста, може би в главата ви ще нахлуят мисли, породени от инстинкта ви за самосъхранение, че не бива да рискувате, че няма нужда нищо да доказвате и т.н. евентуални естествени реакции.

Спокойно, бънджито трябва да се изживее с всички сетива, поне веднъж!

Като допълнение, към по-рационално настроените, които имат нужда от убеждение, трябва да бъде казано още, че то заедно с парашутизма се смята за един от най-безопасните спортове.

При всички случаи управляването на автомобил или пък на мотор, е доста по-опасно, ако ви притесняват травми или възможни инциденти.

Ластикът, с който се скача, е двойно подсигурен. Той се окачва на няколко осигурителни точки, а краката на скачащия също са вързани, което на практика означава, че сте предпазени по учебник и според професионалните инструкции.

Обикновено теглото, което може да понесе, е до около 200 кг, но това зависи и от конкретните налични средства на организаторите на бънджи скокове.