Seiko добавя серия Classic към колекцията Presage

seiko presage

Seiko е изключително гъвкава марка, предлагаща часовници от всички видове и цветове, с вековен технически опит в областта на часовникарството и силна репутация в областта на различните спортни и класически часовници. Колекцията Presage, лансирана през 2016 г., представя по-елегантната и артистична страна на часовникарския гигант, със зашеметяващи циферблати, прегръщащи японската култура, дизайн и изкуство.

Сега Seiko добавя към линията пет нови часовника като част от серията Classic, които се отличават с две различни оформления на циферблата и функции. Три от моделите са стандартни триръкохваткови часовници с прозорци за дата на 3 часа, докато другите два имат допълнителен 24-часов подциферблат на позиция 6 часа.

И трите нови модели се отличават с красиво текстурирани циферблати, които напомнят за японски текстил и тъкани. Леко извити, те изразяват усещане за дълбочина. Кръглата форма се повтаря от часовите маркери и стрелките, които са извити отгоре, и от двойно извития сапфирен кристал, който ги покрива.

Докато референциите с три стрелки се открояват с текстурираната си повърхност, изпълненията SPB471 и SPB469 са завършени с радиална шарка, вдъхновена от преждата от сурова коприна.

Независимо от повърхността, всеки часовник от колекцията излъчва хладно сияние, отразявайки традиционните японски цветове, които въплъщава, и предлагайки завладяваща игра на светлината. Тези цветове включват:

  • Широро: Това е нюансът на необработен естествен плат, който се използва от два циферблата в колекцията.
  • Sensaicha: Приглушен зеленикаво-кафяв нюанс, който е бил популярен през периода Едо.
  • Araigaki: цвят, напомнящ на измита и избелена хурма.
  • Sumiiro: Сиво-черен тон, който традиционно се среща в одеждите на монасите.

40,2-милиметровите корпуси от неръждаема стомана, които са водоустойчиви до 100 метра и са покрити със супер твърдото покритие на Seiko, също са изработени с меки, извити повърхности, допълващи хармоничния вид и усещане на цялостния дизайн. Те са оборудвани с изложбен гръб на корпуса и са прикрепени към нова многоредна гривна с дизайн, вдъхновен от 70-те години на миналия век, който допълва дизайна на корпуса. Звената на гривната имат ергономична форма, с извита горна повърхност и намаляване на контактните точки около китката за удобно прилягане и подобрена естетика.

Референтните модели с три стрелки (SPB463, SPB465 и SPB467) се задвижват от самонавиващ се калибър 6R55 със 72-часов резерв на мощността, който е защитен от магнитно съпротивление до 4800 A/m и предлага точност от 25 до -15 секунди на ден. Моделите SPB471 и SPB469 се задвижват от самонавиващ се калибър 6R5J със същите характеристики.

Нели Петкова