Каква Драцена Маргината да поръчаме при доставка на цветя и как да се грижим за нея?

доставка на цветя

Драцена Маргината е стайно растение с красиви листа и се счита, че носи късмет на притежателите и. Способна е да промени изгледът на скучната стая, като и вдъхне живот, хармония и по-добра атмосфера. След като сте поръчали доставка на цветя и Драцена Маргината вече е във вашият дом, трябва да знаете какви грижи се полагат за това невероятно растение.

Тя е част от доста голямо семейство наброяващо над 30 подвида. Някъде я наричат също „мадагаскарско драконово дърво“ или Драцена биколор. Листата и са дълги и тесни, тъмнозелени на цвят с червени или лилави ивици. Обикновено се поставя в по-голяма саксия в близост до вратата на стаята. Ако искате да отглеждате това растение дълго време, тогава трябва да се грижите правилно за него.

  • Първата стъпка е правилният избор при доставка на цветя. Много е важно от къде сте поръчали цветето, като то не трябва да бъде с изсъхнали листа или слаби стебла. Също така листата не трябва да бъдат жълти, тъй като цветето няма да оцелее дълго време.

  • Драцена Маргината се развива най-добре в хубаво овлажнена почва. Натрошете няколко плочки теракота и ги поставете в саксията, в която ще засаждате растението. Използвайте смес от торфен мъх и почва за вашата Драцена, като на всеки 5-6 години я подменяте за да предотвратите отлагането на сол в почвата от торовете и водата. Особено в топлите месеци, не забравяйте да поливате често растението за да го предпазите от изсъхване и люспене на листата.

  • Поставете саксията в добре осветена стая, далеч от директна слънчева светлина. Стаята трябва да бъде с добро проветряване. В случай поява на някакви въшки или акари по растението почистете листата му с памук напоен със спирт.

Това е кратък преглед по отношение на драцената и грижите за нея. Най-голямото предимство на Драцена Маргината е, че може да се впише във всякакъв интериор, било то в дома или в офиса ви.

Ася Йорданова