Опасна диета, която трябва да избягвате

опасна диета

Времето се стопли и всички бързат да стопят някое килце за да изглеждат в перфектно състояние. Но къде грешат? Не се интересуват колко вредни могат да бъдат някои диети. Кои за най опасните диети? Какво трябва да знаем за да не съжаляваме?

Опасна диета с глад

Гладът и жаждата са двете най лоши неща за човешкият организъм. Точно затова ги поставям на първо място. Ако ще започвате диета която ще ви кара да се чувствате гладно през целия ден или някакъв вид гладуване – забравете я веднага. Вредно е да започнете с глад на чайове и ябълки. При положение че стомаха ви е разширен и е свикнал на един режим, това може да предизвика много лоши последствия. Вярно е че ще се свие за няколко дни и ще почувствате лекота с цената на глад, но ще предизвикате организма си да се противопостави на глада.

Противопоставяне на организма срещу глада. Как мислите може ли организма да се съгласи на диета с глад и лишаване на нужни микроелементи и енергия? Отговорът е не! Мозъка се нуждае от енергия, тялото ви също. Само за начало ще си предизвикате главоболие, световъртеж, причерняване, отпадналост и объркване. Но лошото не свършва когато започнете да се храните нормално. Тогава се активизира защитната реакция на организма. Когато е подложен на глад, той ще има вече опит с глада и в стремежа си да го преодолее повторно ще започне да натрупва запаси от енергия. По точно какво и да правите след гладуване ще напълнявате.

Извода е не гладувайте. Решението е случая е излъжете организма си. Вместо да стоите с празен стомах, похапвайте си повече салатки и зеленчуци. Те са с ниско съдържание на калории. Пийте повече вода и чайове, яжте ябълки до 3 на ден и набавяйте най необходимите протеини и минерали с ежедневното ядене на чисто меси или риба. Рибата дори да е мазна, не се безпокойте, това са омега 3 мастни киселини, много важни за вас. Забравете за сладко, тестено, картофи, поне за известно време. И помнете бързото отслабване води до бързото връщане на килограмите.

Ася Йорданова