Как да увеличим издръжливостта на лаптоп батериите

батерия за лаптоп

Въпреки, че много хора го игнорират живота на вашите лаптоп батерии е едно от най-важните неща за компютъра ви като цяло. Средната издържливост на стандартните батерии за лаптоп е около 2-3 часа, но за съжаление повечето батерии не покриват дори долната граница.

Докато тестват живота на батериите повечето компании избягват да подлагат компютрите на високи натоварвания, като висока степен на натоварване на процесора или интензивно запълване и триене на информация на твърдия диск. В тази статия ще ви кажем няколко полезни съвета как вашите батерии да издържат повече време без презареждане.

  • Намалете яркостта на монитора – можете да задавате различни стойности на яркост в зависимост от светлината там, където се намирате.
  • Намалете силата на звука – звука изразходва много енергия, затова избягвайте да го усилвате докрай, когато използвате вашите батерии за лаптоп SonyDell, Asus или HP.
  • Изключете всички приставки, които не използвате в момента – например Bluetooth или Wireless, ако не ви се налага да използвате интернет.
  • Изключете всички неизползвани програми и процеси – можете да наблюдавате използваните ресурси от всички стартирани програми през Task Manager, който се извиква с клавишната комбинация Ctrl+Shift+Esc. Ако не сте свързани с интернет можете да деактивирате и вашата защитна стена или антивирусен софтуер.
  • Отложете актуализациите на Windows – изчакайте докато се вържете към електрическата мрежа и тогава стартирайте належащите актуализации.

Каква е разликата между това лаптопа ви да е в спящ режим и в режим на хибернация?

Когато сте оставили компютъра си на отпочиващ или спящ режим вашите дисплей и твърд диск са изключени. Протичащите в момента приложения се съхраняват в RAM паметта, докато в режим на хибернация приложенията се съхраняват на твърдия ви диск. Така, че е за предпочитане ако нямате достъп до електрическата мрежа да държите лаптопа си в хибернация вместо спящ, защото така той не използва никаква енергия. Може би сте забелязали, че понякога компютър оставен в спящ режим се събужда сам и това е още едно предимство за хибернацията.