Батерията за лаптоп – за и против свалянето ѝ от лаптопа

лаптоп батерия

Все повече хора споделят идеята, когато не използвате лаптопа си на батерия е добре тя да се извади от него. Те твърдят, че по този начин се вие я предпазите и ще съхраните броя на циклите й заряд – разряд, защото както знаем всяко нещо име пределна норма на употреба. При батериите това са именно циклите на заряд и разряд. Но те също така отчитат и факта, че батерията за лаптоп е компонента, които различава лаптопа от настолния компютър.

Без батерията в него, лаптоп ви не се различа по нищо от настолния и по-неприятното в случая е, че при евентуален проблем с тока и лаптопа ви се изключи, а ви не сте успели да съхраните работата си, тя ще се изгуби. Именно за това мога да ви кажа, че при една така случка вие ще се почувствате много неприятно, защото сте извадили батерията му.

От друга страна има хора, които предпочитат да държат батерията си вътре в лаптопа, без да я изваждат по никакъв повод. Те изхождат точно от този довод, че при евентуален токов удар те ще имат време да реагират и да съхранят каквото е нужно. Те пък от своя страна споделят факта, че при техния случай се наблюдава и не много добро отражение на батерията, защото както знаем лаптопа загрява.

А тази висока температура действа противопоказно на батерията, защото съкращава живота й. Ако сте решили да не държите все пак батерията в лаптопа има и друга алтернатива, с която да се подсигурите, че при евентуален проблем ще имате време да реагирате. Можете да си закупите UPS. Това е устройство, което ще ви осигури време след като тока се изключи вие да приключите своята работа, без да загубите нищо.

Свалената Асег лаптоп батерия е добре да съхранявате на по-хладно място, тъй като ниските температури й се отразяват по-добре от високите. Те намаляват значително процеса на само разряд. Не се чудете ако някои ви каже, че си държи батерията в хладилни, това не е случайно. Но преди да решите и вие да я поставите там първо я поставете и пакетирайте в непромокаема торбичка, за да сте сигурни, че батерията би ще остане невредима.

Владислав Аврамов