6 приложения на стария iPad

таблет

Не издържахте на изкушението и се снабдихте с новия iPad? Да ви е честит. Но сигурно ви изправя и пред дилемата какво да правите със стария. Продаването му може да не излезе особено доходоносно, особено ако става въпрос за най-първия модел. За сметка на това старият таблет може да ви е от полза за други дейности. Ето някои от тях.

1. Може да си купите приложението Air Display и да превърнете iPad-а си в пълноценен втори монитор за вашия компютър. При това ще може да го ползвате както с мишка, така и със сензорния екран.

2. Ако искате да добавите малко мултимедия в колата си, iPad може да е идеален избор. В онлайн магазините може да намерите Car Headrest Strap на ModulR например, който ще позволи да закачите таблета за гърба на седалката и така пътниците да могат да гледат филми. Може да се сдобиете и с модул от RAM Mounts, които предлагат най-различни поставки и щипки за закачане на таблета на стъкло, на таблото и др.

3. Старият таблет може да се превърне в идеално забавление за деца и дори учебен помощник. В App Store има безброй приложения, игри и детски книги, които може да инсталирате на таблета.

4. Ако търсите нещо по-семпло, превърнете таблета в цифрова фоторамка. Просто го заредете със снимки, отворете Settings > Picture Frame и изберете функциите, ефектите и снимките, които искате да се показват. За да активирате режима, просто включете дисплея на таблета и когато се появи локскрийнът натиснете малката иконка с цвете.

5. Може да използвате iPad и като семейно информационно табло. С приложение като Sticky Notes for iPad, може да оставяте бележки за останалите членове на семейството, както и те за вас. Само трябва да си създадете навик да проверявате таблета от време на време

6. В случай, че си падате по по-сложните проекти, може да певърнете стария iPad в универсално дистанционно за дома. За целта обаче ще трябва да вложите и малко повечко средства. Първо трябва да си купите приложение като iRule или MobiLinc HD, а след това и хардуер (iRule го предлагат), който да преобразува WiFi сигнала на iPad в команден за съответното устройство. Така може да контролирате почти всичко – от домашната мултимедийна система, до климатика и лампите директно от iPad.