Когато е време за смяна на матрак: Имате ли нужда от нов и кой модел ще ви гарантира комфорт

български матраци Нани

Българските производители са достойна конкуренция, когато търсите пълен релакс на изгодна цена

Познавате ли потребностите на тялото си? То несъмнено се нуждае от добър сън, пълноценен релакс и балансиран хранителен режим. Без тези наличието на основни фактори последствията могат да са значително неприятни, а и не бихте могли да се чувствате комфортно по никакъв начин.

Доказано е, че българските матраци Нани могат да ви гарантират максимално покритие на изискванията, независимо от личните предпочитания, обичайните ви навици и телосложението.

Ако нямате навик да обръщате внимание на състоянието на матрака, време е да помислите дали той продължава да изпълнява функцията си.

Счита се, че средната продължителност на качествените изделия, е около 10 години, като може и да е по-дълга, но това зависи от множество обстоятелства, включително и поддръжката, която им осигурявате.

На сутринта се чувствате изморени, понякога дори повече, отколкото когато сте си легнали. Не изчаквайте дълго подмяната, в което ще се уверите веднага след нея, събуждайки се освежени и подмладени.

Когато се отпуснете върху матрака, трябва да не усещате неравности или пружини. Повърхността на здравия продукт е гладка и изключително удобна, което създава условия и да не се въртите много през нощта.

магазин за матраци

Износването, захабяването и хлътването често е видимо и с просто око. Това вече е сигурен знак, че трябва да пристъпите към покупка.

И след като този момент е настъпил, остава да се насочите към вида на модела.

Нани могат да предложат различна сърцевина: пружинна, дунапренова, комбинирана.

Стандартните варианти са именно пружинните. При дунапреновите се усеща повече статичност и са леки за транспортиране.

Идва ред да се запознаете с разликите между еднолицев и двулицев екземпляр. Името им го подсказва, но всеки един от тях има своите предимства. Разбира се, по-предпочитани от потребителите са двулицевите, защото опцията да се обръщат и използват от двете страни чувствително удължава живота им.

Що се отнася до твърдостта, трябва да направите тест, за да прецените индивидуалното си чувство за комфорт. Някои предпочитат по-твърд, докато за други това не е удачно. Желателно е обаче да заложите на еластична материя, което несъмнено е плюс за спокойствието през тъмната част на деня.

Обикновено платовете на съвременните матраци са на памучна основа, защото регулират изпотяването, не ви създават излишни неудобства, липсва статично електричество. При някои модели е добавен и свалящ се калъф, който предоставя възможност за поддържане на висока хигиена, без да влагате кой знае какви усилия за поддържането на матрака.