Какво да съобразим при избора на дамски часовник?

дамски часовник

На мъжките часовници се обръща повече внимание, когато става въпрос за аксесоарите, показващи времето. Големите производители обаче са забелязали, че жените все по-често показват, че също са привлечени от очарованието на красиво изработените, привлекателни часовници.

В резултат на това производителите поставят все по-голям акцент върху своите дамски линии (както и върху маркетинга за жени) и се предлагат повече дамски часовници от всякога.

Окуражаващо е да знаем, че огромното мъжко предубеждение в индустрията бавно се развива и променя. Производителите на часовници са забелязали как жените са станали значително по-придирчиви по отношение на моделите, които купуват. Все повече жени правят това, а броят на колекционерите жени нараства.

В сектора има и все по-голям брой жени дизайнери, което може да бъде само от полза за жените и часовниците, които те могат да купуват.

Но ако мислите да закупите ръчни часовници за жени, какво трябва да търсите? Тук ще обърнем внимание на няколко фактора за перфектния избор.

Размер на корпуса

В много аспекти мъжките и дамските часовници са сравними. Една важна разлика обаче е размерът на корпусите. За много хора размерът на корпуса на часовника определя дали той е удобен за носене или не. Тъй като китките на жените често са по-малки от тези на мъжете, повечето дамски часовници имат по-малки корпуси, което ги прави по-удобни за носене.

Стил

Друго важно нещо, което трябва да вземете предвид при избора, е стилът. Макар че традиционно дамските часовници са проектирани с оглед на престижния стил на обличане, сега има много повече видове, предлагани в дамските гами. Предлагат се дамски часовници за официални поводи, спортни, минималистични такива и много други.

Материал

Материалът на корпуса на дамския часовник влияе както на стила, така и на функцията му. Жълтото злато, розовото злато, бялото злато, неръждаемата стомана и керамиката са най-популярните материали, използвани за направата на тези така желани дамски аксесоари.

Заради класическия си и луксозен вид, жълтото злато е най-популярният вид избор при дамите. Но след тях розовото и бялото злато са популярен избор също.

Каишка

Каишките се разделят на два вида: гривни (метални каишки) и каишки (неметални каишки, като найлонови или кожени). Гривните обикновено придават на часовника по-елегантен вид, докато каишките придават на часовника по-небрежен вид (с изключение на кожените каишки, които могат да изглеждат както небрежно, така и елегантно, в зависимост от цялостния дизайн на часовника).

Цвят

Колекциите дамски часовници имат по-широка цветова гама, което е явно предимство. Докато мъжките модели се предлагат в разнообразни цветове, дамските имат още повече.

Обмислете дали предпочитате по-неутрални тонове или повече цветове, когато избирате цвят за циферблата, корпуса или каишката. Ако искате да ги съчетавате с различни тоалети, вариантите в неутрални тонове (като модели, които са предимно златни, сребърни, бели или черни) често са отличен избор. Златните са чудесен вариант, ако искате да изглеждате изтънчено.

Но ако искате модният аксесоар ви да придаде ярък или уникален вид, когато го носите, часовниците с цветен поп могат да бъдат чудесен вариант.

Обобщение

Един часовник е произведение на изкуството. Женският часовник може да се счита и за аксесоар. Купуването за определен стил, облекло или събитие е напълно подходящо, ако това е вашата цел. В края на краищата именно аксесоарите са тези, които отличават външния вид и стила на всяка жена.

Нели Петкова