Доставка на букети със сини рози – нетрадиционен подарък

букет сини рози

Червените рози символизират любовта, а жълти рози символизират приятелството, но какво означават сините рози? Ако искате да научите повече интересни факти за тях и да разберете какво означава да изпратите доставка на букети със сини рози на някого, тогава сте попаднали на правилното място. В тази статия ще откриете всичко, което търсите за тези приказни цветя.

Какво символизират сините рози?

Според много експерти изучаващи езика на цветята, сините рози символизират “мистерия или нещо желано, но недостижимо”. Когато изпитвате силни, но несподелени чувства, можете да изпратите доставка на букети със сини рози, на човека, по които въздишате.

Къде да намерим сини рози?

Днес не е никак трудно да си закупите или поръчате за доставка сини рози, тъй като в много цветарски магазини се продават. Истината е, че тези красиви рози, не растат естествено сини, те всъщност са бели рози, оцветени в синьо. В Япония усилено се работи върху създаването на естествено сини рози и през 2004 година те постигат успех благодарение на генетичното инженерство.

Как са направите сини рози?

Синият им цвят се дължи на пигмент наречен делфинидин, които японски добиват от теменуга и ириси, за да се помогне за създаването на 100% синия пигмент във венчелистчетата на розите.

Значение на истинските сини рози

Когато истинските сини рози стават по-разпространени, цветарите в САЩ предлагат патриотични букети с рози в цветовете на знамето (червено, бяло и синьо). Много сгодени двойки избират синия цвят като тема на тяхната сватба, което прави изключително подходящо включването на сини рози в украсата. Бледо сините рози също са изключително подходящи, когато искате да изпратите доставка на цветя на ваша бременна приятелка, която очаква или е родила момченце.

Как се боядисва бяла роза в синьо

Добавят се няколко капки от син оцветител във вазата с водата, в която ще поставите след това откъсната бяла роза. Оставете стъблото под ъгъл и с течение на времето розата ще се оцвети в синьо.

Ася Йорданова