Какво не трябва да носим на плажа

плажно облекло

Пуловер

Цялата идея на тропическата ваканция на плажа е да се наслаждавате на слънцето. Това означава, че температурата на плажа ще бъде висока. По-добре е да избягвате пуловера, освен ако не искате да ви кипне кръвта (буквално).

Да, ако вечерта е планиран огън или на безлюдните острови има снежна буря, трябва да имате пуловер със себе си. Но носенето на пуловер през яркия, горещ ден е НЕ!

Чорапи

За какво? Ще има пясък.

Знаете ли, че пясъкът на плажа е полезен за краката ви?

Да, мокрият пясък действа като ексфолиант и помага за отстраняването на мъртвите кожни клетки от стъпалата ви. За да се възползвате пълноценно от подмладяващите свойства на пясъка, опитайте се да се разхождате близо до водата, където пясъкът е „по-свободен“.

Неводоустойчив грим

Момичета, ако наистина обичате да се гримирате, купете си качествен, скъп, водоустойчив грим и нанасяйте много малко от него. А ако можете да се справите и без него, ще бъде чудесно. Направете си добър тен на кожата и го демонстрирайте.

Ако искате действително да се грижите за кожата си, носете със себе си добри слънцезащитни продукти. Добрият слънцезащитен крем може да спаси кожата ви от силното слънце. Слънцето може да бъде наистина силно и за това трябва да се уверите, че носите слънцезащитен крем, за да не получите слънчево изгаряне.

Обувки с високи токчета

Запазете токчетата си за вечерните партита. Можете да паднете по лице, ако токчетата ви се заровят прекалено дълбоко в пясъка. Ходенето по пясъка може да бъде наистина неудобно за вас.

Освен това не искате да ги разваляте в пясъка и солената вода. Вместо това можете да носите джапанки и да ви е удобно и прохладно.

Маратонки

Подобно на токчетата, на плажа е трудно да се ходи с маратонки. Освен това пясъкът лесно може да влезе в маратонките и тогава ще ги свалите и ще ходите боси (а и ще е трудно да ги почистите по-късно). Така че е по-добре да ходите боси. Ако не сте боси, отидете с джапанки. Лесно се мият, удобни са за носене, а и изглеждат готино.

Бижута

Пазете диамантите си на сигурно място в кутията за бижута. На една крачка сте от това да загубите годежния си пръстен. Съхранявайте всичките си вещи от първа необходимост в хотелската стая или изобщо не ги носете със себе си. Диамантите могат да бъдат вашият най-добър приятел, запазете ги!

Неподходящ бански костюм

Ако приливите и отливите могат да отнемат обеците ви, те могат да отнемат и нещо по-съществено от тях – горнището ви. Без значение какъв тип е тялото ви, ако планирате да се гмурнете във водата, носете бански костюм, който ви приляга. Можете да излезете от водата без диаманти (сърцето ви ще бъде разбито, но ще се справите), но да излезете от водата без горната част на банския ще е ви накара да почуствате голямо неудобство.

Тъмни дрехи

Ще бъдете изложени на слънчева светлина за по-дълго време, а и без това топлият ден може да стане горещ. Ако планирате да облечете нещо изцяло черно и смятате, че ще можете да се наслаждавате на слънцето през останалата част от деня, тогава премислете избора си. Изберете леки и свободни дрехи, които ви карат да се чувствате комфортно и не ви запаряват допълнително.

Дънки

Ако под дънки разбирате къси панталони от деним, заповядайте. Но ако смятате, че ще можете да носите чифт дънки на плажа и не искате да се намокрят, тогава може би трябва да стоите далеч от водата, въздуха около водата и молекулите на въздуха около водата. Защото можете да избягате само ако не се намирате на плажа.

Подбирайте разумно своето плажно облекло.

Тесни дрехи

Без значение колко слънцезащитен крем сте сложили, ще си тръгнете от плажа с доста тен, а може би и със слънчево изгаряне. Носенето на тесни дрехи може да ви затрудни. По-свободните дрехи може да не ви помогнат да изчезне слънчевото изгаряне, но със сигурност няма да увеличат нивото на дискомфорт.

Ася Йорданова