Професионална козметика за мъже – да изглеждате стари вече не е на мода

козметика за мъже

Дните, в които грижата за кожата на лицето беше зона отредена само за жените вече са в миналото. Нима мъжете нямат лице, или може би искат то да бъде цялото в бръчки? Не мисля така. Тук не става въпрос за превръщането на мъжете в женствени създания, а за грижа за кожата с цел тя да бъде здрава и стегната. Всъщност грижата за мъжката и дамската кожа се различава само по продуктите, които се използват. Тези за мъжете са по-концентрирани и по-силни. Ето и няколко съвета към силният пол за ежедневна грижа:

Чували сте за почистване, тонизиране и овлажняване? Чудесно. Сега всичко, което трябва да направите е да започнете да ги прилагате. Не сте убедени, че е нужно? След края на работният ви ден, когато се приберете вкъщи вземете един памук напоен с вода и го прекарайте по кожата на лицето си. Това със сигурност ще ви убеди. Почистването на лицето с професионална козметика е много важно, защото благодарение на него предпазвате кожата си от пъпки и премахвате изключително вредните натрупвания на смог и прах от лицето си. След като сте почистили лицето си се измийте със хладна вода, но никога не използвайте сапун. Следващата много, ама много важна стъпка е прилагането на тоник, който ще затвори порите и ще ви предпази от атаката на микробите. Последната стъпка е овлажняващата козметика за лице. С нея ще избегнете онова неприятно чувство на опъване на кожата и ще се спасите от появата на фини линии и бръчки. Овлажнителите са особено важни след бръсненето, защото тогава кожата е наранена и раздразнена.

Не е достатъчно просто да следвате тези три ежедневни действия. Поне веднъж месечно ексфолирайте кожата си за да премахнете мъртвите клетки от нея и да помогнете на новите да се развият. Това ще направи кожата ви свежа и гладка.

Ето и няколко основни съвети за здрава кожа на цялото ви тяло:

  • Пийте повече вода за да се избавите от токсините

  • Яжте балансирана храна включваща повече плодове и зеленчуци и по-малко месо, мазнини и подправки. Така със сигурност ще имате здрава кожа на лицето и тялото.

  • Избягвайте цигарите и алкохола, защото те дехидратират тялото.

  • Ежедневните тренировки ще улеснят движението на кръвта и така ще изхвърляте много по-лесно вредните вещества.

  • Опитайте се да стоите далеч от замърсители и избягвайте прекомерното излагане на слънце.

Нели Петкова