Страхотни идеи за прилагането на козметика за лице, които ще покажат вашата индивидуалност

козметика за лице

Идеите за прилагането на гримовете нямат граница и всяка от тях си има своите предимства. Всяка жена си има свои личностни характеристики и трябва да се стреми да покаже различните им аспекти, за да бъде винаги интересна и тайнствена. Да, начинът на живот, дрехите и обувките ви могат да променят много във вашата визия, но нищо не променя по-добре излъчването ви от добре направеният грим. Изборът ви на цветова гама и самият начин, по който използвате тази козметика за лице може да каже на околните как се чувствате и какви са вашите настроения. Ето ви няколко страхотни идеи за това, как да придадете неотразим вид на вашите очи.

Да, очите… Те са най-добрият начин да покажете вашата физическа и духовна красота. Могат да кажат много повече неща от думите ви. Точно затова трябва да дадете всичко от себе си за да ги подчертаете по такъв начин, който да ви помогне да привлечете вниманието върху тях и те да покажат вашата индивидуалност. Има различни възможности за прилагането на грима, като почти всички са свързани с използването на очна линия, която да подчертае формата. Някой от най-популярните форми описвани с очната линия са „класическа мода“, „котешки очи“, „опушени очи“, „весел поглед“ и „естествен вид“.

Класическият стил прави погледа ви страшно елегантен. Използвайте само очна линия. Ако искате да приложите и някаква професионална козметика, можете да използвате сенки в неутрални цветове. Движете молива точно по линията на клепача, като започнете от външният край на окото. След като повторите това движение няколко пъти, повторете движението само до половината на клепача за да стане линията по-плътна. При класическият вид на очите се подчертава само горният клепач.

Котешкият поглед се прави като очната линия се продължи след външният край на окото и се насочи нагоре. Очертават се и двата клепача и се използват тъмни сенки. Този тип е подходящ когато имате малки очи, като ги прави да изглеждат по-отворени и големи.

За опушен поглед се използва течна очна линия и гримове в приблизително еднакви цветове. Те се смесват с помощта на четка и така се придава един уникален вид на очите ви.

Когато сте в добро настроение и сте готови за парти за предпочитане е използването на по-цветни сенки и очна линия, която е като цвета на очите ви. Можете да използвате електрикаво зелено, синьо, лилаво или розово.

За естествен вид на очите използвайте очна линия в цвят подобен на тена на кожата ви. Така ще подчертаете контура на очите си и ще ги направите големи и красиви.