Определяне на аромата на новите, старите и фалшивите парфюми

аромат на парфюм

Използвали сте вашите парфюми дълго време, а искате да разберете дали аромата им не се е променил или дали не е изтекъл срока им на годност? Това е доста трудна задача в домашни условия. Много добър вариант е да вземете даденият парфюм и да отидете в парфюмериен магазин, в който знаете че има парфюм като вашият. Използвайте 2 тест лентички, едната за тестерът, а другата за вашият парфюм.

Сравнете двата аромата и ако съвпадат значи всичко е наред. Друг вариант е, ако някой от твоите приятели притежава такъв парфюм да го сравниш с него, но не се доверявай само на собственото си обоняние, така или иначе сте двама, нека има две мнения.

В случай, че сте попаднали в някой случаен магазин магазин за парфюми и продавачът се опитва да ви убеди, че вашият дизайнерски парфюм трябва да има аромат като тези в магазина, а истината е съвсем друга то вероятно сте попаднали на магазин с фалшиви парфюми. Най-добре си тръгнете и отидете в магазин, за който сте сигурни в оригиналността на стоката му. Никога не се завръщайте в магазина с фалшивите парфюми, защото освен с ниската си цена, те не могат да ви привлекат с нищо друго. Аромата им се губи само след няколко минути, а и няма нищо общо с истинският дизайнерски ухания освен копираното шишенце.

Фалшивите парфюми не само не си струват дори и малкото пари, които давате за тях, но са и опасни за здравето ви. Ставал съм свидетел на тест на точно такъв парфюм, който беше рекламиран като оригинален и при тестването върху кожата само за по-малко от минута се появи обрив и сърбеж. Клиентът стигна до болница със силен алергичен шок. Така, че бъдете внимателни и се доверявайте само на истинските дизайнерски мъжки и дамски парфюми. Все пак качеството си струва всяка една стотинка, а здравето ни е по-важно от всичко.

Ася Йорданова