Историята на козметика Армани

козметика армани

Името на Джорджо Армани е синоним с класически стил. Великолепната модната линия на италианския моден дизайнер е основана през 1975 г. и е само една част от империята с име Армани. Тази марка можете да се открие върху дрехи, спортни униформи, олимпийския флаг, мобилни телефони, стоки за дома и интериора, очила, козметика и парфюми. Марката е особено известна със своята висококачествена козметика и с уникалните серии парфюми.

  • История

През 2000 година Джорджо Армани дебютира със собствена линия козметични продукти. Те са произведени и разпространени от компания L’Oreal, като част от споразумение им за партньорство.

  • Видове козметика

Линията за красота на Джорджо Армани предлага продукти с грижа за кожата, гримове и аксесоари към тях, парфюми и одеколони за жени. Освен парфюми и козметика за жени, марката произвежда и предлага висококачествени серии и за мъже.

  • Наличност и разпространение

Ако сте фен на козметиката с отлично качество и марката Армани, тогава трябва да знаете също и че няма да можете да си закупите едно червило „Armani“ от местната аптека. Козметиката и парфюмите на Джорджо Армани се продават по-цял свят. Можете да ги откриете в различни специализирани магазини, както и в онлайн сайта на марката, а също и в някои от най-скъпите универсални магазини като Nordstrom, Saks Fifth Avenue и Барни.

  • Съображенията

Цените на козметичните продукти с марка Giorgio Armani са сравними с козметика линии на Lancome, Chanel и Dior, а марки като MAC и Clinique са почти 1/2 от цената. Червилата Revlon са с около 1/4 цената на продуктите Armani.

  • Забавни факти

Един от луксозните кремове с марка Джорджо Армани се казва Crema Nera или в превод неговото име означава Черен крем. Неговата „съставка чудо“ е обсидиан или това е минерално съединение от вкаменена лава, които Армани е открил в калните бани в Пантелерия на средиземноморския остров, където той има къща за отдих, според „Ню Йорк Таймс“.