„Офисът“ Ви в уеб пространството грозен ли е?

уеб пространство

Интересен е факта че, е супер лесно да разочаровате хората, които посещават интернет страницата Ви.

Повечето от професионалистите в уеб дизайна са с доста натрапчиви идеи в главите си и често се случва да пренебрегнат практичната страна на уеб страниците , които създават.

Само след секунди ще споделя кои са главните дразнещи елементи от моя гледна точка. Смятам че тези грешки трябва да се познават идеално от който и да е раработчик на уеб страници, освен ако не иска да накара потребителите да не се върнат пак. Ето ги моите предложения:

– Музика за фон

Няма да коментирам. Освен ако не сте онлайн радио или не пласирате дискове или каквато и да е музика няма логична причина да пускате midi/wav музика като фон навсякъде.

– Огромен щрифт на буквите

Ако изработвате web сайт за старци, и недовиждащи хора – всичко е наред. Ако ли не е досадно и прави лошо впечатление.

– Дребен щрифт на текста

Важно ли е да Ви изслушат докрай? Е, тогава е добре да говорите с оптимално ниво на гласа. Не приказвайте нито много високо, нито прекалено слабо.

– Лейъри, които се застъпват.

Пластовете понякога са много полезни, но зависи как ги използваме . Не е хубаво да се употребяват, за нахалното пробутване на натрапчиви съобщения в лицата на посетителите. Пробвайте да ги заинтригувате, вместо да употребявате брутална сила.

– Спонтанно излизащи прозорци

Като пренебрегнем факта че биват блокирани от най-използваните по-нови web браузъри, към днешна дата все още повечето от дизайнерите ги употребяват. Лошото е че в следствие на блокирането им почти винаги не виждаме необходимите данни.Съгласих ли Ви вече, че е достатъчно да позиционирате най-важната информация просто на подходящо местенце в страницата.

Това бяха няколко идеи. Вярвам че в този момент се сещате и за доста други „гадни“ неща по сайтовете. Списъкът практически няма как да е толкова къс. Ако Вие сте дизайнер на сайтове, току що получихте изключително стойностни препоръки, които ще Ви премахнат вредните навиц.А пък ако сте един притежател на уеб сайт – сега е момента да му хвърлите едно око и да се погрижите за премахването на пречещите елементи .Разбира се все още SEO оптимизацията си е задължителна. Тя ще Ви води нови клиенти, а както знаете е по-добре да ги задържите, отколкото да ги изгоните.