Климатици за по-добър дом

климатици за дома

Отдавна забравихме времето, когато използването на климатици беше приоритет на по-заможните от нас. Днес според статистиката над огромна част от българските домакинства разполагат с домашни климатици, които допринасят за общия комфорт на цялото семейство.

Най-силното оръжие, което наложи широкото разпространение на днешните климатици си остава тяхната висока ефективност, когато говорим за разходи и постигнат климатичен ефект. Модерните климатици са символ на икономичност и надеждност, за която до преди 10-15 години хората бяха скептично настроени. Компаниите-производителки на климатици обаче не се отказаха и благодарение на ускореното им развитие и влагането на иновации при тяхното производство, днес те са надежден помощник за всеки свой потребител.

За успеха при търсенето на климатици, допринесе и богатото разнообразие от модели, предлагани на родния пазар. Така всеки, дори хората със силно ограничени финансови възможности съумяха да си купят подходящи климатици и да си осигурят надеждност, топлина и ниски сметки за електричество.

Най-купувани днес са т.нар. инверторни климатици, които изцяло промениха пазара на климатична техника не само у нас, а и в цял свят. Посредством иновационния си компресор те предоставят редица удобства на потребителите, като част от тях са:

  • Висока възвращаемост на инвестицията при покупка на климатик
  • Тиха работа
  • Ергономичен дизайн
  • Икономично решение, спестяващо огромни количества електроенергия
  • Пречистващи въздуха филтри, гарантиращи неговото най-високо качество
  • Отлични коефициенти за консумирана и отдадена енергия, както при отопление – COP, така и при охлаждане – EER
  • Лесна поддръжка
  • Удобни структурни решения при монтаж на климатици

Списъкът е дълъг, но в крайна сметка доказва огромния напредък, които пазара и производителите на климатици отбелязват.

Както отбелязахме по-горе днес огромна част от домакинствата разполагат с домашни климатици и така се застраховат срещу чудовищните сметки за ток и парно, които често се превръщат в най-сериозното перо от бюджета на едно българско домакинство през 21 век. Надяваме се и днес да сме ви били полезни при избора на най-подходящия климатик за вас.