Грижа за дограмата

грижа за дограмата

Когато се сдобием с нещо ново, освен че се радваме и искаме дасе похвалим на всички, мислим и за това как да го запазим по-дълго време в изряден вид. Това важи в голяма степен и за поддръжката на нашата нова дограма.

Съвсем не е достатъчно да изберем качествена и скъпа ПВЦ дограма за нашия дом или офис и след като я поставим да не се грижим за нея. За съжаление, като всяко нещо, което не се поддържа в добър вид, чиста и защитена от атмосферните влияния, и нашата дограма може бързо да се похаби и да придобие занемарен и неподдържан вид. Което при всички случаи създава доста неприятно впечатление.

Не го допускайте! Чрез препарати и малко повече отделено време от ваша страна, вие може да поддържате вашата дограма в идеално състояние.

Най-разумното нещо, което може да направите още с поставяна на новата ви PVC дограма е да си купите специални почистващи препарати, предназначени за нея. Те са съобразени със специфичните особености на дограмата и не могат да я увредят по никакъв начин.

Грижете се за механизмите и пантите като поставяте капка – две смазващ препарат. Така вашите прозорци и врати ще се отварят и затварят без проблем.

При почистване на самите прозорци, не пропускайте и рамката, защото тя също вероятно се нуждае от освежаване. Въпреки, че дограмата е снабдена с покритие с високо качество и е доста устойчива на надрасквания, все пак не се препоръчва да използвате абразивни препарати, които могат да нарушат гладкостта на вашата PVC дограма. Мек и нежен препарат и малко вода са достатъчни за едно ефективно почистване, от което вашата дограма ще заблести, а вие ще останете доволни от добре свършената работа.

Грижата за дограмата е неизменна част от поддръжката на дома и не може да не отделим време и усилия, за да постигнем желаната чистота в нашия красив, уютен дом.