Такси застрашават собствениците на коли без софийски номера

ot-ponedelnik-stolichani-s-tabeli-sv-na-kolite-si-266058

На вчерашното заседание на бизнессъвета беше представена идеята за въвеждане на такса за всички автомобили, които не са със софийски номера, но влизат в столицата.

В него взеха участие кметът Йорданка Фандъкова, ръководството на КРИБ начело с шефа ѝ Кирил Домусчиев, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев, шефовете на ,,Главболгарстрой” Симеон Пешов, на ,,Софарма” Огнян Донев, на камарата на строителите Светослав Глосов и др.

Георги Ранделов, мениджър в ,,Майкрософт” за Централна и Източна Европа, обясни, че предложението им е да се създадат винетки за колите, които не са със софийска регистрация, като това от своя страна ще реши проблема с трафика.

Фандъкова от своя страна прие тяхното мнение и обеща да помисли над въпроса над реализирането на плана.

Тя заяви, че зелените политики са заложени във всички проекти. В момента се работи по 2 проекта – за производство на екопелети в завода за боклук, които да се дават на социално слаби, и предоставяне на безплатни филтри за пречистване на изгорелите газове от комините. За всички тях ще се търси еврофинансиране.

Кирил Домусчиев подчерта, че няма съществени забележки към финансовата рамка, но поиска повече мерки срещу замърсяването на въздуха, защото София е на челните места в Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *