Приюти за разведени мъже ще бъдат открити в Италия

image148-770x385

Очаква се едновременно в няколко големи града в Италия да се открият приюти за мъже, които са преживели развод и са останали без покрив над главата си. Властите планират да създават пансионите в пустеещи хотели.

Редица социологически изследвания показват, че все по-често след развод италианските мъже попълват редиците на т.нар. „нови бедни“, при които бившите им съпруги ги гонят от дома им, лишавайки ги от имущество и подслон, и по този начин ги довеждат до банкрут. Появата на тази тъжна тенденция на Апенините въобще не е толкова проста, тъй като по закон, при развод мъжете са задължени да плащат издръжка не само за децата, но и да осигуряват на бившата съпруга стандарта на живот, към който е свикнала по време на брака. А това на практика се изразява с голяма сума, средно около хиляда евро на месец, която изглежда непосилна дори за работещите мъже.

Същевременно, в 58% от бракоразводните дела, жилището се предоставя на жената и децата. Всички тези обстоятелства заедно помагат за стремителния ръст на броя мъже, нямащи възможността да си позволят наем, които често спят в колите си или в църкви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *