Интересни идеи как да направите коледната декорация сами

pine-crafts05

Напоследък шипката, лютите чушки и фъстъците са се превърнали в хит в коледната украса за дома. Ако се интересувате как сами можете да направите евтин коледен кът вкъщи или в офиса, и то от естествени материали, тази статия е за вас!

Достатъчна ви е само кратка разходка в гората, за да си набавите част от материалите, като например борови и елхови клонки, горски мъх, шишарки и бадеми. А ако към тях се прибавят и сушени портокалови резенчета, клончета шипка или стари електрически крушки, пълни със сол, това вече е готова оригинална коледна декорация.

„Различни видове шушулки, жълъди, лешници, използвала съм живи цветя като орхидеи, луковични растения, орехи, слънчогелд, мушмули. Живите цветя, които са страхотни орхидеите и издържат през много време, месеци наред, когато се грижим за тях”, това разказва флористът Нина Йотовска.

Друга хитра хрумка са сандъчетата, направени от бисквити. Захарните изделия, съчетани с горски мъх и живи цветя, поставени в чаша за кафе или чай, биха могли да се превърнат за минути в уникална красива аранжировка за празничната трапеза на всеки.

„Взимаме една купа, няколко елхови клони, няколко резечнета от портокал, шишарчици, кестени. Ще добавя една свещ в центъра на нашата композиция. Всеки може да го направи у дома бързо и лесно с помощта на семейство и своите деца”, обясни Йотовска.

Един от най-големите плюсове на естествената коледна украса е, че тя е дълготрайна и може да остане в дома или офиса поне месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *