Звездите и техните парфюми

Историята на парфюмите е почти толкова стара колкото и историята на човечеството. Първите парфюми са произведени от химици в древен Египет. Те се увличали по ароматите на цветя, билки и масла и се стараели да извличат от тях миризми с които фараоните да покриват телата си във всеки един момент, когато решат. За това свидетелстват находки от древен Египет и Кипър. Археолози са намерили шишенца за парфюми, колби, цедки и всякакви други сечива за изработката на ароматните течности. Постепенно парфюмите заливат света със своя аромат. За това е необходимо време. В Европа парфюмите навлизат трайно едва през епохата на ренесанса. По това време аристокрацията се страхувала да се къпе, защото се смятало, че водата и банята могат да доведат до смърт. Поради тази причина интересът към парфюмите бил огромен. Те ги използвали за да прикриват телесните си миризми. От там идва и подигравателният израз „европейска баня”, тоест вместо вземането на душ човек може да се напарфюмира и така да прикрие неприятните миризми.
Днес маркови парфюми могат да се срещнат във всеки специализиран магазин за козметика, а също така и в магазини, които са насочени само и единствено към продажбата на оригинални парфюми. Интересен факт е, че въпреки огромното изобилие от дамски парфюми и мъжки парфюми, много представителки на нежния пол предпочитат употребата на мъжки парфюми. Въпреки този факт изобилието на дамски парфюми не е по-малко от това на мъжките.
Днес парфюмите са в основата на много печеливш бизнес. Звезди от музикалната и филмовата сцена, а също така и спортисти стават рекламни лица на големите марки, които произвеждат парфюми. Така те превръщат парфюмите в още по-голяма мания за хората. Много са желаещите да използват любимите парфюми на Джъстин Тимбърлейк, Скарлет Йохансон и Ева Лонгория например. Продукти, като Версаче парфюм, Булгари парфюм достигат до потребителите чрез подобни рекламни трикове, а те, потребителите, могат да влязат в кожата на звездите. По този начин те се чувстват точно, като любимите си звезди, когато отиват на вечеря, бар или работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *